Top 10+2

Δημοσιεύτηκε : 15/11/2015

1.       Ρουκετοπόλεμος Το μεγάλο «μπαμ μπουμ» της Χίου. Ένας πόλεμος που καλά κρατεί μεταξύ των δύο ενοριών του Βροντάδου από τα χρόνια της τουρκοκρατίας και κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης.

2.       Νέα Μονή Μοναστήρι  του 11ου αιώνα που φιλοξένει μια από τις τρεις εναπομείνασες συλλογές ψηφιδωτών στην Ελλάδα.

3.       Τα Μεστά Μεσαιωνικός οικισμός  που διατηρεί χαρακτήρα. Ελληνικό καφεδάκι στην πλατεία και  παραδοσιακές γευστικές συνταγές.

4.       Βόλτα στον Κάμπο Πεζοί ή ποδηλάτες χαθείτε στα στενά στο  μυρωδάτο Κάμπο της Χίου και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μουσείο Citrusστην περιοχή.

5.       Μαυρα Βολία Μαγευτική βουτιά στη φημισμένη παραλία απόρροια του ανενεργού πλέον ηφαιστείου της περιοχής.

6.       Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι Αφεθείτε στη μαγεία του ολόγιομου φεγγαριού της πανσελήνου και του εκάστοτε μουσικού στη συναυλία  θεσμός (πλέον ) στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού στην κορυφή του Πρ. Ηλία.

7.       Ψαράκι στη Λαγκάδα Το γραφικό ψαροχώρι στη Βορρειοανατολική Χίο για να γευτείτε φρέσκο και καλοψημένο ψάρι.

8.       Το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγ. Μαρκέλλας Πολιούχος Αγία του νησιού τιμάτε στις 22/7 με ολοήμερο γλέντι στη χάρη της.

9.       Το Κάστρο Περιπλανηθείτε στα γεμάτα «ιστορία» σοκάκια του κάστρου της  πόλης

10.     Μαστιχόδεντρα Γεμίστε τα πνευμόνια σας άρωμα μαστίχα με μια βόλτα στα νότια του νησιού. Συμμετέχετε στην εκδρομή για το πως να καλλιεργειτε τη μαστίχα.

10+1 Ανάβατος Το ηλιοβασίλεμα στο μεσαιωνικό χωριό με κρασάκι και θέα το απέραντο γαλάζιο.

10+2 Σπήλαια Δύο οι προτάσεις εδώ το σπήλαιο στο Αγ. Γάλας- Βόρια και των Ολύμπων – Νότια…η επιλογή δική σας!